Хунза Горко Масло 50мл.

Хунза масло од горки семки ( 50мл )

Потекло: Хунза, Хималаи, Пакистан
Одгледување: Природно на 3.000 метри надморска
висина

    100% Безбедно купување. Целосна заштита на вашите податоци.

Бесплатна испорака во Македонија за нарачки над 1.200 денари или 20 евра.

799.00 ден

Додади во листа на желби
Додади во листа на желби
  • Опис

Опис

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ
ОПИС
СОСТАВ
УПОТРЕБА
ВЛИЈАНИЕ
РАЗЛИКА
ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

 чист екстракт 98%
природно 100% 
рачна изработка 100%

ОПИС

Начин на употреба: Минимална дневна доза : 2 пати по 2-3 прскања.
Чување: На температура до 25 С, во добро затворено шише, заштитено од светлина.

Маслото од горки семки го користат постари од 12 години. За трудници, доилки и деца до 12 години, се препорачува маслото од слатки семки.
Несакани ефекти од користењето на Хунза маслото досега не се забележани.

СОСТАВ

Хунза маслото е чист екстракт од семка од хималајска касија, без никакви додатоци.
Содржина на растителни масти 98,0%
Витамин Б17 (amygdalin) 3000ppm
Густина 880 g/L
Киселински број 7.75
Сапонификациски број 180.0
Естерски број 177.0
Пероксиден број 3.8
Јоден број 95.1
Вкупна енергетска вредност 911,00 kcal/100g
Оmega 9 (oleic acid) 73,45 g/100g
Omega 6 (linoleic acid) 22,4 g/100g
Omega 3 (alpha linolenic) 1.00
C16:1 (palmitoleic) 1.04
ORAC 5354 ( μmol TE/g)
Фитостероли 2660 ppm
Витамин Е 390 ppm
Витамин А <0.1 ppm

УПОТРЕБА

Хунза маслото од горки семки од кајсии се препорачува за внатрешна, односно орална употреба. Не е препорачано конзумирање на маслото кај деца до 12 години, трудници и доилки. Горкото масло може да се употребува и надворешно.

ВЛИЈАНИЕ

Силен антиоксидант кој го зајакнува вашиот организам и го прави отпорен од разни болести зајакнувајќи го имунитетот, го стабилизира метаболизмот на потполно природен начин , а со тоа помага во чистење и отстранување на присутните токсини во телото, сузбива алергиски реакции, делува антивирусно, помага при лечење астма, хроничен бронхитис, кашлица и ангина. Природно содржи Б17 витамин, кој важи како најголема превентива, но и најголем борец против канцерогените заболувања.
Големиот број на незаситени масни киселини доприонесуваат за подобрување на срцевите заболувања и работата на срцето. Хунза маслото го зголемува “добриот холестерол” ( HDL ) и ги редуцира триглицеридите и крвниот притисок.
          Орална употреба: Ханза маслото, за разлика од сите останати масло од семки од кајсии, е 98% чист екстракт без дополнителни состојки, што го прави уникатен и многу вреден производ. Затоа препорачуваме да го користите орално без користење на метални лажички за да се избегне оксигенација. Маслото конзумирајте го преку пластична или дрвена лажичка.

РАЗЛИКА

Разлика меѓу Ханза масло од горки и слатки семки:
Ханза масло - ГОРКО  е обработено со ладно притискање и извлекување од горчливи семки од кајсија од Хималаите и содржи многу повисоко количество витамин B17 (Амигдалин). Се препорачува како превентивна мерка или како поддршка за време терапија при разни заболувања и се конзумира орално од лица на возраст над 12 години. Масло од горки семки има ограничување при неговата употреба.
Хунза масло - БЛАГО  е обработено со ладно притискање и извлекување од слатки семки од кајсија од Хималаите и содржи незначителна количина на витамин Б17 (Амигдалин). Неговата употреба се препорачува како превенција при разни заболувања кога се употребува орално. Ова масло нема ограничување и може да се конзумира кога сакате и колку сакате. Може да го конузмираат и деца до 12 години, трудници и доилки.
Ова масло се применува и директно на кожата кај луѓе од сите возрасти, вклучувајќи и новороденчиња и деца. Помага при разни заболувања на кожата, но е многу ценето и во козметиката поради неговите корисни својства за кожата; допринесува за мекост, еластичност и заштита. 
Хунза маслото и покрај неговите придобивки за здравјето на луѓето секогаш останува храна. Во овој случај 98% чиста храна без никакви додатоци и други хранливи материи или разредувачи.
Ханза маслото не ја заменува терапијата што ја пропишува лекар.