Марина Дукоска

Марина Дукоска во Хунза

Хунза Веда Клуб

Eксклузивен застапник и узвозник на Хунза маслото од Пакистан, Кралството Хунза на Хималаите

Сопственикот и основачот на Хунза Веда Клуб – Марина Дојчиновска, прв пат се качи на Хималаите и ја откри Хунза во 2005 година. Од тогаш траат силните нераскинливи врски на народот од Хунза и кралството семејство од Хунза со народот од Македонија. 

Компанијата Хунза Веда Клуб постои 6 години и е основана со една единствена цел: Како
ексклузивен застапник да го донесеме во Македонија и споделиме со нашите луѓе скапоценото
масло од семки од хималајски кајсии, од малото кралство Хунза, кое се наоѓа на подножјето на
Хималаите, на границата на Пакистан со Кина.
Основањето на Хунза Веда беше резултат на личните комуникации со народот од Хунза и нивното
кралско семејство кои датираат од 2005 година, кога Марина Дојчиновска, основач на
компанијата, како долгогодишна новинарка, заради документаристички истражувања прв пат го
посети кралството на Хунзите.
Од 2010 година започна да се работи на проектот – Како да се испрати во Македонија, еден дел
од нивното уникатно масло од семки од посебни видови на кајсии, рачно произведено според
древна рецептура.
Иако не беше едноставно да се организира целиот тој процес (тоа беше прв пат да се испраќа
маслото надвор од Хунза), после многу процедури и илјадници километри, Хунза маслото стигна
во Македонија.

 
Само на санскрипт на убавиот македонски јазик – ВЕДА значи исто: Види, вовед, воведение … Во нешто ново, а всушност во нашиот случај, нешто многу старо, вековно, но драгоцено и алхемично. Златните капки од Хунза – екстракт од семките од нивните кајсии е првата но и најважната скапоценост што ја споделија со остатокот од светот преку Македонија.
Зошто сама се создаде потребата од разменување на искуства помеѓу корисниците на Хунза златните капки. Нашиот круг секојдневно расте и се шири. Со тоа, ние како Хунза Веда Клуб ја исполнуваме нашата мисија и цел – Ширење и обнародување на заборавените вистини и рецепти: За подобро здравје и подолг и квалитетен живот, се додека трае. Во Хунза велат: “Треба да се умре од старост, а не од болест”, а староста во Хунза доаѓа после 100-та година.
Бизнис стабилноста на компанијата, не се должи само на добро воспоставени и докажани организациски правци, туку и на посветениот начин на работа на тимот и грижата за клиентите.
Ние се стремиме кон остварување на широка соработка со дистрибутивни компании, веледрогерии, аптеки и здравствени установи, за што подобар, посигурен и побрз пат на производот, до рацете на купувачот, но и за што подобро советување за Хунза маслото. Ние се стремиме секогаш на правилен начин да ги одбираме нашите соработници, затоа што нашите напори се насочени кон исполнување и надминување на очекувањата на нашите клиенти.

 

 

Доколку сакате да соработувате со нас контактирајте не на:

import-export@hunzaoil.com

marketing@hunzaoil.com