Vaji Hanza I ËMBËL 100ml.

Vaji Hunza nga farat e ëmbëla ( 100ml )

Origjina: Hunza, Himalaje, Pakistan
Kultivimi: Organikisht në 3000 metra mbi nivelin e detit

    100% Blerje e sigurt. Mbrojtje e plotë e të dhënave tuaja.

Oferta falas për urdhëresa mbi 1,200 denarë ose 20 euro.

1,719.00 ден

Shtoje në wishlist
Shtoje në wishlist
  • Përshkrim

Përshkrim

INFORMACION I PERGJITHSHEM
TË PËRGJITHSHME
PËRBËRJA
PËRDORIMI
KOZMETIKË
FËMIJËT
E RËNDËSISHME
INFORMACION I PERGJITHSHEM

ekstrakt I pastër: 98%

natyror: 100%

punuar me dorë: 100%

TË PËRGJITHSHME

Metoda e përdorimit: Nuk ka kufizime.

Ruajtja: Deri në temperaturë 25 ° C, në shishe të mbyllur mirë, i mbrojtur nga drita.

Efektet anësore nga përdorimi i vajit Hunza nuk janë vërejtur ende.

PËRBËRJA

Vaji Hunza është një ekstrakt i pastër i farave të kajsive Himalajane, pa asnjë aditiv.

Përmban yndyrë bimore 98.0%

Dendësia 880 g / L

Numri i acidit 7.75

Njësia e sapunifikimit 180.0

Numri i esterit 177.0

Numri i peroksidit 3.8

Numri i jodit 95.1

Vlera totale e energjisë 911,00 kcal / 100g

Omega 9 (acid oleik) 73,45 g / 100g

Omega 6 (acid linoleik) 22,4 g / 100g

Omega 3 (alfa linolenik) 1.00

C16: 1 (palmitoleik)

1.04 ORAC 5354 (μmol TE / g)

Fitosterolet 2660 ppm

Vitamina E 390 ppm

Vitamina A <0.1 ppm

PËRDORIMI

Vaj iHunza nga farat e ëmbëla të kajsisë rekomandohet për përdorim të brendshëm ose të jashtëm sidomos për fëmijët deri në moshën 12 vjeçare, gratë shtatzëna dhe gjidhënëse.

          Përdorimi oral: Vaji Hanza ndryshe nga të gjithë vajrat e tjera të kajsisë, është një ekstrakt i pastër 98% pa përbërës shtesë, që e bën atë një produkt unik dhe shumë të vlefshëm. Prandaj, ju rekomandojmë që të përdorni atë me gojë pa përdorimin e lugëve metalike për të shmangur oksigjenimin. Vajin konsumojeni përmes një luge të plastikës ose lugë druri.

          Përdorimi I jashtëm:  Vaji Hunza ka një efekt qetësues në lëkurën e irrituar ose të përflakur. Ai është i përshtatshëm për të gjitha sëmundjet e lëkurës dhe përshpejton rigjenerimin e lëkurës dhe të qelizave. Vaj përmban acid linoleik i cili është i dobishëm për lëkurë të qëndrueshme dhe të tonizuar . Vitamina A dhe E ndihmojnë në ngadalësimin e procesit të plakjes. Ky vaj është i pasur me vitaminën K, e cila është e njohur për reduktimin e qarqeve të errëta rreth syve. Gjithashtu, vitamina E dhe acidet yndyrore të omega 6 gjenden në përbërjen e vajit dhe së bashku me vitaminë K ushqejnë lëkurën, duke lejuar që të gjithë përbërësit të depërtojnë thellë në lëkurë, madje edhe në enët e gjakut. Për shkak të pranisë së vitaminës E në kombinim me yndyrnat e pangopura, ky vaj është i përshtatshëm si një mbrojtje kundër rrezatimit të dëmshëm UV. Largon dhimbjet e shkaktuara nga reumatizmi nëse masazohen në vendin e lënduar. Mjaftojnë disa pika të vajit të aplikohen butësisht në fytyrë ose trupin tuaj duke bërë lëvizje rrethore me dorën tuaj.

KOZMETIKË
Në kozmetikë, vaji Hunza vlerësohet shumë për vetitë e tij të dobishme për lëkurën; kontribuon në butësi, elasticitet dhe mbrojtje. Është veçanërisht i përshtatshëm për ata që vuajnë nga lëkura e thatë, sepse stimulon prodhimin e sebumit, i cili rregullon filmin hydrolipidik, i cili është thelbësor për shëndetin e epidermës. Prania e fitosteroleve mundëson forcimin e mikrocirkulacionit të lëkurës dhe siguron një efekt pozitiv dhe mbrojtës kundër rrezeve të dëmshme UV. Në përdorim kozmetik, vaji është gjithashtu i përsosur për ata me lëkurë të ndjeshme: është një vaj që mbron fytyrën e lëkurës nga bakteriet e mjedisit dhe nga faktorët e vazhdueshëm klimatikë, si nxehtësia e lartë ose moti i ftohtë që mund të dëmtojnë lëkurën. Vaj i ëmbël mund të përdoret gjithashtu si terapi natyrale kundër puçrrave te fytyrës; thellësisht e hidraton lëkurën dhe lufton kundër radikaleve të lira, duke parandaluar shenjat natyrore të plakjes.
FËMIJËT
Në Hunza, vaji i ëmbël i kajsisë u jepet fëmijëve nga ditët e para të lindjes së tyre. Përveç kësaj, pas larjes, foshnjat masazhohen për mbrojtje më të madhe të lëkurës, veçanërisht gjatë periudhës së dimrit, për të ruajtur temperaturën e trupit në nivele normale. Masazha me vaj pas larjes ka një efekt të ngjashëm edhe në verë. Përdorimi I brendshëm:  5 deri në 10 pika vaj, të holluar në qumësht ose lëng frutash natyral në shishe para se të bie në gjumë. Përdorimi I jashtëm:  disa pika në duar dhe butësisht masazhoni derisa vaij të absorbohet. Vaji absorbohet shumë lehtë dhe nuk e lë lëkurën me yndyrë.
E RËNDËSISHME
Diferenca në mes vajit Hanza nga farat e hidhura dhe të ëmbla:Vaji Hanza-I HIDHUR  përpunohet me shtypjen e ftohtë dhe nxjerrjen e farave të hidhura nga kajsitë e Himalajës dhe përmban sasi shumë më të larta të vitaminës B17 (Amigdalin). Rekomandohet si një masë parandaluese ose si një mbështetje gjatë terapisë mbi sëmundjet e ndryshme dhe konsumohet në mënyrë orale(gojore) nga personat mbi moshën 12 vjeç. Vaji nga farërat e hidhura ka një kufi në përdorimin e saj.VAJI HANZA-I ËMBËL  përpunohet me shtypjen e ftohtë dhe nxjerrjen e farave të ëmbëla nga kajsitë e Himalajës dhe përmban një sasi të parëndësishme të vitaminës B17 (Amigdalin). Përdorimi i saj rekomandohet si një masë paraprake mbi sëmundjet e ndryshme kur përdoret në mënyë orale(gojore). Ky vaj nuk ka kufi konsumimi pra mund të përdoret kur të doni dhe sa të doni. Mund ta konsumojnë fëmijët nën moshën 12 vjeç, gratë shtatzëna dhe ato gjidhënese.Ky vaj aplikohet direkt në lëkurë tek njerëzit e të gjitha moshave, duke përfshirë foshnjat e sapolindura dhe fëmijët. Ndihmon në sëmundjet e ndryshme të lëkurës, por gjithashtu vlerësohet shumë në kozmetikë për shkak të vetive të dobishme për lëkurën; kontribuon në butësi, elasticitet dhe mbrojtje.Vaji Hunza , pavarësisht nga përfitimet e saj mbi shëndetin e njerëzve, gjithmonë mbetet ushqim. Në këtë rast, 98% ushqimi i pastër pa asnjë aditiv dhe ushqyes të tjerë ose tretës.Vaji Hanza nuk e zëvendëson terapinë e përshkruar nga mjeku.